Financiële planning

Financiële beslissingen nemen zonder enige kennis van zaken is gokken met alle risico`s van dien. Daarom neemt u daarvoor contact op met een adviseur om u daarbij te helpen. Deze kan u helpen bij het verantwoord maken van keuzes en eventueel voor u bemiddelen bij het tot stand brengen van gewenste overeenkomsten zoals een koopovereenkomst van een woning, de verzekering van uw auto of woonhuis, de financiering van uw woningaankoop of het echtscheidingsconvenant.

Om op te mogen treden als adviseur op het gebied van schade- en levensverzekeringen, kredieten, hypotheken en pensioenen moet iemand een vergunning hebben van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten en moet hij middels diploma`s van gevolgde opleidingen aantonen te beschikken over de vereiste kennis en vaardigheden. Omdat bijna letterlijk elke dag er nieuwe wet- en regelgeving, jurisprudentie en andere ontwikkelingen zijn, wordt tevens geëist dat een adviseur continu daarvan op de hoogte blijft. Dat wordt om de paar jaar getoetst door verplichte nieuwe examens. Gezakt? Einde adviseurschap!

Hoewel wij persoonlijk praktisch alle examens met goed resultaat hebben afgelegd, kiest FFJ Advies er bewust niet voor een AFM vergunning aan te vragen en mogen wij u dus niet persoonlijk adviseren. Wel kunnen wij u voorzien van allerlei nuttige informatie. Hierdoor gaat u financiële producten beter begrijpen en bent u beter voorbereid op een adviesgesprek met uw adviseur.

In onze nieuwsbrieven ontvangt u deze gratis algemene informatie zonder persoonlijk advies. Schrijf u nu in!