(Echt)Scheidingen

Echtscheidingen kunnen vaak een heel emotionele gebeurtenis zijn met voor beide partijen en de eventuele kinderen heel ingrijpende gevolgen. Wij richten ons dan met name op de financiële aspecten. Het is zeer belangrijk daar goede afspraken over te maken en goed vast te leggen.

Wie blijft in de woning en wie vertrekt? Hoe verdelen we de gezamenlijke bezittingen en schulden? Zijn er ook zaken die buiten de verdeling blijven? Welke afspraken maken we over de kinderen? Moet er iets afgesproken worden over partner- en/of kinderalimentatie? Hoe zit het met de opgebouwde pensioenen? U zou er zelf ook nog wel enkele punten aan kunnen toevoegen.

Moet u voor een echtscheiding niet naar een advocaat? Ja en nee. Het echtscheidingsverzoek moet bij een rechtbank ingediend worden door een advocaat. Maar als u nog gezamenlijk kunt overleggen, kan het voortraject zonder advocaat. Dat heeft twee niet onbelangrijke voordelen: het uurtarief waar u mee te maken krijgt is (belangrijk) lager en u kunt kiezen voor een gespecialiseerd adviseur voor de vele vraagstukken waar u tegenaan loopt.

Wij hebben een verleden met veel financiële en fiscale zaken en zijn speciaal opgeleid voor echtscheidingsbemiddeling en aangesloten bij De Scheidingsdeskundige, waar intensief gewerkt wordt aan het onderhouden en uitbreiden van de actuele kennis en vaardigheden. Daardoor zijn wij in staat de echtscheiding tot en met het echtscheidingsconvenant voor en met u te regelen voor een vaste prijs voor u beiden inclusief griffierecht en kosten van de advocaat.

(Echt)Scheiding advies